Citroën Berlingo Electric

Citroën Berlingo Electric

A VILLANYMOTOR ELŐNYÉVEL

A Citroën Berlingo Electric tovább gazdagítja a márka haszongépjárműveinek választékát.

A belsőégésű motorral készült változatokhoz hasonlóan a Citroën Berlingo Electric kétféle karosszériahosszal kapható: az L1 változat 4,38 m, az L2 pedig 4,63 m hosszú.

Az elektromos motor csendes, finom járása kényelmes használatot és nyugodt vezetést biztosít anélkül, hogy le kellene mondanunk a mindennapok komfortjáról.

Az elektromos Berlingo nagy teljesítményű, állandó mágneses szinkronmotor hajtja. Ez a motor kiváló dinamikai teljesítményt nyújt: névleges teljesítménye 49 kW (67 LE), folyamatosan rendelkezésre álló nyomatéka 200 Nm. Tengelykapcsoló (kuplung) nélküli állandó áttétele, lendületet és rugalmasságot biztosít az indulástól a gyorsítás végéig.

A fordulatszám csökkentő áttétel tulajdonképpen a váltót helyettesíti, így lehetővé teszi az állandó, de max 200Nm nyomatékot a 0 és 1500 fordulat / perc közötti tartományban.

Az akkumulátorokat a jármű hátuljában, a padló alatt helyezik el, így az autó megőrzi kifogástalan úttartását és a belsőégésű változatok összes hasznos jellemzőjét:

  • Rendelhető az Extenso fülke, amelyben 3 személy utazhat; az ülések állíthatók és lehajthatók, ez tovább növeli a modell alakíthatóságát és kihasználhatóságát.
  • Az L1 változat maximális raktérfogata 3,7 m3, az L2-é pedig 4,1 m3.
  • A raktér hossza - a padlószinten - változattól függően 1,80, illetve 2,05 m lehet, az utasülések lehajtásával pedig akár 3,00 m-re, illetve 3,25 m-re növelhető.
  • A hasznos terhelhetőség elérheti a 636 kg-t (L1 változat).

 

AZ AKKUMULÁTOROK

Az autó motorterében elhelyezett elektromos hajtásláncot két, nagy energiasűrűségű lítium-ion akkumulátor csomag táplálja, teljesítményük 22,5 kW/h.
A lítium-ion akkumulátorok akár 170 km-es hatótávolságot biztosítanak, feltöltésük kétféleképpen történhet:

 

Normál feltöltés

230 voltos hálózatban, maximum 14A áramerősségnél maximum 8, 8A áramerősségénél 15 óra alatt töltődik fel teljesen. Ez országonként eltérő lehet, a rendelkezésre álló áramerősségtől függően.

Gyorsfeltöltés

A 380 voltos speciális gyorstöltővel 30 perc érhető el a 80 százalékos feltöltöttség (95A).

Citroën Berlingo Electric külső design

Az energiatakarékos vezetést segítő kijelzők

  • A teljesítménykijelző valós időben tájékoztat az akkumulátor által leadott teljesítményről, valamint a lassítás és a fékezés során visszanyert energia szintjéről.
  • Töltöttségkijelző.
  • A járulékos fogyasztáskijelző a fő akkumulátor által működtetett fűtőrendszer és klímaberendezés fogyasztását mutatja.

 

Citroën Berlingo Electric belső design

A felszabaduló energia visszatöltése a rendszerbe

A lassításkor és fékezéskor felszabaduló mozgási energiát a Berlingo Electric az akkumulátorok folyamatos újratöltésére használja fel.

Citroën Berlingo Electric technika

Klímaberendezés / Fűtőrendszer

A Citroën Berlingo Electric elektromos működtetésű fűtő- és légkondicionáló rendszere energiatakarékos « ECO » üzemmóddal is rendelkezik.

Citroën Berlingo Electric tartozék kínálat

Dombsegéd

A Citroën Berlingóban alapfelszerelés az ESP-vel (elektronikus menetstabilizáló rendszer) egybekötött visszagurulásgátló funkció.

Citroënvadász

Nem találja álmai Citroën Berlingo Electric modelljét? Iratkozzon fel Citroenvadász szolgáltatásunkra!

Amint egy új Citroën Berlingo Electric kerül rendszerünkbe, azonnal értesítjük Önt itt megadott email címén.

Kérdése van? Ajánlatot kér?

Citroen Hovány Kecskemét

Kecskemét, Szent László Krt . 68.
Tel.: +36 76/502-990

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 08:00-18:00
Szombat: 08:30-12:30
Szerviz: Hétfő-Péntek 08:00-18:00

Ügyfeleink mondták...

Nagy Norbert

Nagy Norbert

Azért választottuk a Citroen-t, mert szerettünk volna egy dinamikus, kényelmes, megbízható autót, és persze azért, mert a vállalkozásunknak szüksége volt egy kishaszonjárműre. A Citroen Hovány azért nyerte el a bizalmunkat, mert megfogott bennünket a szalon rendezettsége, átláthatósága, az értékesítő kolléga kedvessége, hozzáértése, segítőkészsége. Köszönjük a korrekt ügyintézést.

Véber Ferenc

Véber Ferenc

Örültünk, hogy végre sikerült megkapni az MNB 2,5 %-os hitelt. Mivel a tehergépkocsink megérett a cserére (már kétszer a Citroent választottuk), ráadásul nagyon kedvező árajánlatot kaptunk a Citroen Hoványtól, ezért ismét ennél a típusnál döntöttünk immár harmadszor!

Staberecz Mihály

Staberecz Mihály

Tulajdonképp már régóta szerettem volna egy komoly, megbízható és szép autót magamnak! Olvastam, filmeket néztem erről a típusról és most már mint tulajdonos is örömmel mondhatom jó választás volt az új C4 Picasso! Maga a kereskedés a többiektől az különböztette meg hogy azonnal készségesen és barátian fogadtak és ami ritka 30 perc alatt meg is kötöttük a szerződést! Megnyugtatónak mondhatom a szerviz "Nagy öreg szerelőjét" akire bármikor rámerem bízni az aktuális javításokat!